Omagiu adus cantaretei Amy Winehouse! (Documentar Controversa)

   Salutare si bun gasit din nou. In continuare va propun un documentar omagial adus cantaretei Amy Winhouse .
  Desi scurta, cariera muzicala a lui Amy Winehouse a fost una spectaculoasa. Cantareata britanica a murit la varsta de 27 de ani, mult prea devreme. 
  Regizorul Kapadia si producatorul James Gay-Rees s-au gandit la inca un mod de a ne reaminti de talentul innascut al artistei.
  Vocea lui Amy Winehouse este inconfundabila, iar piesele cantate de tanara artista sunt memorabile. In semn de recunoastere a talentului si carierei lui Amy regizorul britanic Asif Kapadia si producatorul James Gay-Rees vor lansa un documentar film despre viata tumultoasa a cantaretei, ce va debuta la festivalul de film de la Cannes, in luna mai. Filmul nu are deocamdata un nume!
Filmul va urmari viata lui Amy Winehouse, atat perioada de glorie, cat si ultima perioada, mai putin placuta, ce va contine si inregsitrari video de arhiva care nu au fost niciodata prezentate in public si este regizat de britanicul Asif Kapadia, al carui documentar “Senna”, din 2010, un film despre pilotul brazilian de Formula 1 Ayrton Senna, a fost recompensat cu premiul BAFTA.
“Amy a ghost un talent al generate sale care a capturat atentia tuturor. A scris si a cantat din toata inima si toata lumea s-a regasit in ea,” a spus producatorul James Gay-Rees.
“Dar din pacate, Amy a fost in atentia presei cu relatiile ei, cu succesul global si cu stilul de viata pe care il avea. Ca societate celebram succesul ei imens,” a continuat acesta.
Documentarul despre Amy Winehouse va fi lansat la festivalul de film de la Cannes, in perioada 15-26 mai.



   Amy Winehouse a murit in iulie 2011, la varsta de 27 de ani, in resedinţa ei din cartierul londonez Camden. Medicii legisti au ajuns la concluzia ca vedeta britanica a murit din cauza unei “intoxicatii cu alcool” si au declarat ca decesul acesteia a fost unul accidental.
   Albumul “Back to Black” lansat de Amy Winehouse in 2006 a facut din aceasta artista britanica o vedeta internationala. Nascuta la Londra, Amy Winehouse, care s-a luptat multi ani cu dependenta de droguri si de alcool, este considerata artista care a reusit sa creasca din nou popularitatea muzicii “soul”.
    Fanii si criticii laolalta i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv si combinatia unica de jazz si soul care ii caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare – muzica pe care a scris-o este, fara exceptie, profund personala, de o candoare brutala. Cele doua discuri lansate in timpul vietii sale, “Frank” si “Back to Black” – recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vandut in peste 12 milioane de exemplare in intreaga lume. Lansat in 2006, “Back to Black” a devenit, dupa moartea divei, cel mai bine vandut album al secolului al XXI-lea, in Marea Britanie. Acel record a fost la randul lui doborat in decembrie 2011 de albumul “21″ al cantaretei Adele.

Comentarii