Eurovizion 2013 - Mult succes Cezar Ouatu

  Salutare tuturor si bun gasit pe aici. Pentru inceput multumiri celor care apreciaza acest blog special. Si in continuare o sa incerc sa realizez un LiveText despre Eurovizion 2013.
  Asadar de putin timp a inceput si Eurovizion 2013, competitia tarilor pe muzica. Un spectacol unic ca organizare zic eu. Si dupa ce am citit in presa de la noi multe lucruri destul de rele despre Eurovizion, declarate de concurentul ce reprezinta Romania acolo, sper sa nu se imfluenteze voturile. Asa ca in aceasta seara se aleg ultimii zece finalişti ai competiţiei muzicale internaţionale. Reprezentantul României, Cezar The Voice, va fi al 17-lea concurent care va performa pe scena din Malmo, interpretând piesa pop-opera „It’s My Life” într-o manieră neconvenţională: costumat în rochie şi înălţat pe un piedestal. Intra asadar in cea de a doua semifinala. 

22.00: Seara Eurovision s-a deschis cu Urban Orchestra, grupul cu un spectacol artistic mixt ce a îmbinat dansul clasic cu dansul modern şi mai mai multe stiluri de muzică. 
22.08: După o scurtă prezentare a actriţei Petra Mede interpreţii din Letonia au intrat în scenă, cu o piesă pop. "Here We Go" spun cei de la PeR. Băieţii interacţionează constant cu publicul care-i încurajează prin aplauze. "Forţa să fie cu voi!", le-au urat cântăreţii.


22.12: San Marino a mizat pe Valentina Monetta, interpreta melodiei "Crisalide (Vola)", artista având ani buni de muzică în spate. Melodia a impresionat prin dramatism, dar şi ritmicitate.
22:15 Esma & Lozano din Macedonia au cântat despre ce se întâmplă "Înainte de răsărit" (Pred Da Se Razdeni). Costumul solistei a eclipsat vestimentaţia colegului, iar vocea sa emoţională a atras aplauzele celor peste 10.000 de spectatori.



22:20 Azerbaidjanul a avut încredere în Farid Mammadov, tânărul cu un mesaj symbolic, “Hold Me”. Artistul carismatic a impresionat printr-o interpretare impecabilă, dublată de un dans în oglindă cu un animator aflat într-un paralelipiped de cristal.



22.25: “Marry Me” le-a spus Krista Siegfrids fanilor. Îmbrăcată într-o rochie de mireasă albă cu mănuşi roz şi pantofi cu toc înalt de aceeaşi culoare, interpreta din Finlanda s-a sărutat cu o femeie la final, acesta fiind şi motivul pentru care televiziunea naţională din Turcia a interzis difuzarea în direct a acestei semifinale. A fost momentul de scandal al serii. Probabil ca se va vorbi mult dupa. 


22.31 După o scurtă prezentare a oraşului Malmo, showul a continuat cu reprezentantul din Malta, Gianluca. Zâmbitor şi energic, tânărul a cântat despre viitorul apropiat: "Tomorrow".


22.35 Anul acesta, Bulgaria şi-a readus campionii de la Eurovisionul din 2007, Elitsa Todorova şi Stoyan Yankulov, artiştii care au fost nevioiţi să-şi schimbe piesa din 2013, pentru că unul dintre compozitori nu a fost de acord cu participarea la acest concurs. Ei au ştiut că schimbarea a fost de bun augur, datorită mesajului: "Samo Shampioni" (Doar Campionii). "Vă iubim!", a strigat artista
.



22.39 Sensibil şi misterios, reprezentantul Islandei, Eythor Ingi, a cântat piesa "Ég Á Líf" (Sunt viu), reuşind să treacă prin mai multe stări. Spre final, alţi patru cântăreţi l-au acompaniat. 


22.43 Veseli şi dornici de distracţie, cântăreţii din Grecia au făcut lista cocktailurilor în piesa "Alcohol Is Free". Agitaţi, artiştii din grupul Koza Mostra au ţăpăit pe scena din Malmo, energizând publicul cu o coregrafie atipică.

22.48 Interpreta din Israel, Moran Mazor a arătat că nu este doar o cântăreaţă atrăgătoare, ci şi o artistă cu o voce puternică. Cântăreaţa care a împlinit 22 de ani pe 17 mai le-a explicat fanilor ce înseamnă "Rak Bishvilo".

22.51 Contrat mesajului transmis (Lonely Planet), cântăreţii armenieni din formaţia Dorians şi-au animat spectatorii cu flăcări şi jocuri de lumini. 


22.55 Cântăreţul de indie-pop ByeAlex din Ungaria a cântat în limba natală o melodie lentă, remixată, "Kedvesem" (Draga mea). Spre deosebire de contracandidaţii săi care s-au îmbrăcat de gală, tânărul a optat pentru o ţinută lejeră, cu pantaloni negri, geacă de piele şi căciulă.



22.59 Interpreta care a câştigat al doilea sezon de la Norwegian Idol a adus lumina pe scena Eurovisionului. Îmbrăcată într-o rochie albă mulată, Margaret Berger le-a cântat fanilor "I Feed You My Love", o piesă ce a amintit de preferinţele sale muzicale cu influenţe electro (Margaret este DJ în cluburile norvegiene).


23.05 Albania a adus un cântec despre identitate ("Identitet"). Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko şi-au pus în valoare piesa pop-rock cu influenţe folk printr-un joc de lumini. 



23.14 Probabil cea mai complexă formaţie, cu membrii ce au vârste cuprinse între 22 şi 95 de ani, elveţienii de la Takasa le-au explicat susţinătorilor ce înseamnă comuniunea, prin "You And Me".

23.17 În cel mai emoţionant moment al serii, Cezar The Voice a demonstrat încă o dată că este un artist desăvârşit cu o voce antrenată pe marile scene ale lumii. Îmbrăcat în rochia neagră creată de Doina Levintza, în doar trei minute, contratenorul a renăscut pe scena din Malmo, înălţându-se în ochii fanilor la propriu şi la figurat. Cezar a avut ceva probleme cu casca, dar la final le-a mulţumit fanilor şi le-a mărturisit că-i iubeşte. 
 Asa cum a prevazut la plecare din tara Cezar ca se va califica si asta s-a si intamplat. O sa ii tinem pumni pe scena de la Malmo  in finala dupa 18 mai cu piesa "It's My Life", compusă de Cristian Faur. A fost un show de exceptie si cu lacrimi in ochi pentru Cezar Ouatu, la momentul aflarii ca a ajuns in finala. Felicitari ii spunem si noi si mult succes in continuare. 

Sursa: adevarul.ro

Comentarii