ControversaSpecial: La multi ani maiestre Piersic

  Salutare internatiune si bun gasit la un nou blog Controversa. Multumesc celor ce apreciaza ceea ce apare pe aici. Sunt cateva randuri create din placere si inspiratie de moment. Pot sa spun ca din tot ce scriu aici nu pregatesc niciodata dinainte, este inpiratie de moment, cum am mai zis. Despre tot ceea ce scriu pe aici sunt exact ceea ce apreciez si imi place sa urmaresc. Si o fac cu placere. Poate unii vor zice ca apreciez doar lucruri mici si neinspirate ori ne experimentate. Insa pot spune sincer ca pentru mine oricine are o sansa pe care nu merita sa o iroseasca anapoda. Creativitatea exista in fiecare, depinde doar de noi cum o cultivam si o abordam. Orice om are calitati . Pentru mine orice lucru mic poate oricand deveni mare. Trebuie doar sa continui indiferent de obstacole. Cultiva respect si bunavointa si vei recolta stima, pace si prosperitate. Si ca un mesaj de incurajare referitor la postarea precedenta, legata de vlogger-ul RaulMario care dupa cum am spus este unul din tinerii cu calitati deosebite ce trebui sa mearga mai departe in cariera pe care a inceputo. Orice inceput e greu, adevarat, insa nu imposibil. Trebuie sa lasam mai mult de la noi pentru ca mai tarziu sa primim poate mai mult inapoi. Asa ca mult succes in continuare.
  Si mai departe schimbam tema si o sa fac o urare speciala prin acest blog unui mare actor de calitate pentru romani, ca tot am vorbit de persoane cu talent si calitati deosebite. Un actor despre care am mai vorbit aici in Controversa, Florin Piersic, îndrăgitul actor român de teatru şi film, împlineşte, astăzi, 78 de ani. Geniul său actoricesc a fost recompensat cu multe premii de-a lungul timpului, printre rolurile definitorii ale artistului numărându-se Mărgelatu, haiducul Anghel Şaptecai şi haiducul Grigore Pintea. 
 După o copilărie petrecută în Suceava, apoi la Cernăuţi şi la Cluj, unde a urmat cursurile Liceului de băieţi numărul 3 (n.r. - astăzi Colegiul Naţional Emil Racoviţă), Florin Piersic merge la Bucureşti, acolo unde, în 1957, devine absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică (n.r. - astăzi UNATC). Debutul cinematografic îl are imediat, în acelaşi an, odată cu filmul „Ciulinii Bărăganului“, interpretând rolul lui Tănase. Pe lângă această peliculă, Florin Piersic, denumit uneori „Făt Frumos al teatrului şi al filmului românesc“, şi-a mai etalat talentul actoricesc în „Neamul Şoimăreştilor“ (1965), film regizat de Mircea Drăgan, apoi a jucat filmul care l-a făcut cunoscut „De-aş fi Harap Alb“ (1965), regizat de Ion Popescu-Gopo. Printre cele mai celebre roluri ale lui Piersic se numără haiducul Anghel Şaptecai, haiducul Grigore Pintea sau Mărgelatu. De asemenea, a avut două apariţii în telenovela „Lacrimi de iubire“. 
  Asa ca La multi ani Maiestre sa fii sanatos si sa ne mai uimesti cu prezenta inca multi ani. Pentru noi romanii oricand vei fi nemuritor. Florin Piersic - caricatură realizată de Vali Ivan

Mai jos aveti un fragment din filmul "Harap Alb" film ce l-a consacrat pe marele actor, Florin Piersic 




La doi ani după absolvire, Piersic debuta pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), în tolul titular din piesa „Discipolul diavolului“, ca mai apoi să joacă în opere precum „Tragedia optimistă“, „Oameni şi şoareci“ sau „Orfeu în Infern“ care au scos în evidenţă pasiune, naturaleţea şi geniul marelui actor.
Citeste mai mult: adev.ro/n021do 

Sursa: adevarul.ro

Comentarii