ControversaSpecial: Ochii care spun multe.


   Salutare si bun gasit celor ce inca mai veniti pe aici. Multumesc celor ce sustin acest blog si imi pare rau ca nu am mai scris nimic pe acest blog de cateva zile. Aceasta datorita faptului ca sunt, ca de altfel noi toti, parte dintr-un sistem bolnav doar pentru ei bun.
  Mai intai o problema personala legata de lipsa mea dupa blog este referitor la serviciile ce pun sub semnul intrebarii un lucru ce il ofera romanilor. Calitatea serviciilor de internet provider de la Romtelecom ma cam lasa rece. Insistenta cu care iti ofera servicii ce cu siguranta daca il folosesti odata pe an, reclamele mascate cu care intocsica oamenii si multe altele ma fac sa imi caut altceva pe zi ce trece. Personal acum inteleg de e a fost la inceput o mare concurenta intre Rds si Romtelecom. Tocmai de aceasta. Unul oferea servicii cu adevarat de calitate (RDS-RCS), iar celalalt (RomTelecom) de calitate doar de fatada insa cand intrai la ei surpriza. Personal pot spune ca le-am avut si le am pe ambele insa de prima sincer m-a atras mai mult si regret in prezent ca am renuntat. Dupa zile de telefoane si reclamatii poate s-a rezolvat ca de obicei nu va tine mult minunea cu siguranta. Promit sa va tin la curent cu evolutia cazului de acum. Am tinut sa fac acest blog tocmai si din acest fapt. Dar gata cu treburile personale si iata in continuare cateva randuri despre drama care a zguduit o Romanie intreaga, tragicul accident aviatic din Apuseni, unde motii au fost eroii de ocaziie. Merita o recompensa.
Orice ar face mai intai se asigura  ca o duc ei bine si nu pot fi deranjati si apoi daca mai au resurse mai fac si pentru cei care i-au pus acolo. Si atunci de multe ori o fac doar ca sa aiba cu ce se lauda mai tarziu. Ei sunt alesii acestei tari numite Romania. Ei ne fac astazi zile din ce in ce mai proaste si daca ii mai lasam s-ar putea sa nu mai avem cum sa-i dezlipim din fotoliile acelea luxoase. Dupa ce si-au tras "Super Imunitate" alesii neamului astazi isi bat joc de poporul roman cum se poate mai rau. De fiecare data cand cad vinovati au mereu cu cine sa se spele pe maini. Si astfel ies curati.
 Asadar asta e concluzia la care am ajuns eu personal dupa ce am vazut ceea ce s-a intamplat in ultimul timp in Romania.
 Asa ca aceasta postare o dedic tuturor romanilor si special familiilor indoliate in urma tragicului accident, in urma careia au plecat la cele drepte mult prea devreme doi romani ce ar fi putut schimba aceasta tara. Pilotului Adrian Iovan şi a studenta Aurelia Ion, în vârstă de 23 de ani, doi romani care au mai scris o pagina tragica in istoria acestei tari. Despre filmul evenimentului cu siguranta stiti deja, din presa. 
 Conform cancan.ro, Adrian Iovan a murit cu gîndul la fiul lui. În cele aproximativ două ore cît a fost în viaţă din momentul în care avionul s-a prăbuşit, pilotul a stat cu gîndul numai la fiul său, căruia i-a strigat numele încontinuu: “Albert, te iubesc!”. Dupa cum scrie presa online. 
 Si ca o parere personala cred ca acei oameni ai locurilor au fost eroii care ar merita recompesati, nu inainte de pilotul erou, Adrian Iovan, care din pacate nu mai este. Insa asa cum americanii acorda o mare atentie acelor oameni ce fac astfel de gesturi, asa ar merita cred si localnicii care, ei au fost primii care s-au intalnit cu victimele. 
   Asa ca m-am gandit ca imaginea acestei postari sa fie chiar cea a adolescentei ce cutremurator de adevarat la doar 23 de ani ne priveste de sus. Sa fie oare inceputul unui mit? Sa fie asadar cea mai publicata imagine a anului. Asadar priviti ce se ascunde in spatele imaginii. E inspaimantator de adevarat. 
  "Priviţi în ochi această fată şi s-ar putea să vedeţi ochii copiilor noştri. Avea 23 de ani, cam cât timp îţi trebuie să furi o ţară până la os. Aurelia Ion era printre tinerii cărora, deşi le-aţi furat şcoala, a ales să înveţe în ţara voastră. Aurelia Ion o chema şi, deşi i-aţi luat salariul decent, a ales să muncească în ţara voastră. A ales să respire în ţara voastră putredă până nu aţi mai avut ce să îi furaţi şi  i-aţi luat respiraţia, cu totul." 
 Iar ca o concluzie personala cred ca noi trebuie sa facem ceva, sa nu-i mai lasam sa ne mai fure chiar si viata. Zilele le sunt numarate de acum. Asa cum ei ne-au furat identitatea, istoria, pamanturile, minele, padurile, fabricile, asa le vom lua si NOI totul. Cred ca ne-a ajuns cat ne-au mintit. Le-am mancat micii, le-am baut berea, acum suntem hotarati. Nu-i asa Romani? Am dovedit ca putem fi solidari si asta ma face sa fiu mandru ca sunt roman.
  Si ca o concluzie oficiala iata ce a  a scris Oreste pe contul său de Facebook. "Coroborând toate datele despre tragedia aviatică în care şi-au pierdut viaţa două persoane, putem trage, fără a fi neapărat nişte specialişti, o singură concluzie:  vinovate  de tristul deznodământ sunt unele autorităţi ale statului român. Pentru o minimă reparaţie morală, următoarele perso-nulităţi trebuie să demisioneze:
Ramona Mănescu - ministrul Transporturilor (coordonator al Romatsa)
Radu Stroe - ministru de Interne
Eugen Nicolăescu - ministrul Sănătăţii
Victor Ponta- premier.
Anchetele în acest caz, ar trebui să-i implice şi pe:
Sebastian Ghiţă - furnizorul softului pentru Romatsa
Radu Berceanu - ministrul Transporturilor în 2009, când a fost achiziţionat softul
Şi nu în ultimul rând, Traian Băsescu în calitate de coordonator CSAT ar trebui să clarifice public de ce România care este membră NATO, depinde de Moscova, în ce priveşte siguranţa zborurilor".
 Mai departe va las pe voi cititori ai acestui blog la concluzia personala mai jos in sectiunea comentarii. Like & Share si altor romani. 

Comentarii