ControversaUnderground: MSO Production 3: Edik feat. Bomba - 2000 de lovituri (Official)


  Salutare urbanblognatiune si nu numai. Bun gasit la un nou blog ControversaUnderground. Tot respectul pentru cei ce apreciaza ceea ce incerc sa crez pe aici si va multumesc tuturor de sustinere. stiu postez foarte rar, asta datorita timpului disponibil si a proiectelor pe care incerc sa le implementez si bineinteles treburilor pe langa casa, ca orice om, nu-i asa.
 Asadar o sa continuu ce am inceput in urma cu ceva postari, o serie ce imi propusesem sa mai readuc mai la lumina aceasta lume a Rap-ului.
Asa cum bine stiti Rapul este unul dintre principalele componente ale culturii Hip-Hop alături de DJing graffiti și breakdance, însă fenomenul precede cultura Hip-Hop cu câteva secole, cuvântul apărând în limba engleză încă din secolul al XVI-lea. De multe ori, termenul rap este folosit ca sinonim pentru hip hopCâteva nume marcante ale rapului modern ar fi: Wu-Tang ClanN.W.A. (cu membrii precum Eazy-EIce CubeDr. Dre pentru a-i aminti doar pe cei ce au și albume solo),Parazitii, 2PacThe Notorious B.I.G.Snoop Dogg,Eminem sau 50 Cent
Conform Wikipedia ”Originile rap-ului se regasesc in muzica Africii Occidentale si in musica black din SUA.Vorbind de cultura initiala a rap-ului trebuie sa mentionam rolul important ce l-au avut Griot,un grup de cantareti din Africa,la fel si artisti ca The Last Poets,Jalal Mansur Nuriddin si Gil Scott-Heron nu pot lipsi,dat faptul ca discursurile lor poetice in piesele jazz evoluau continuu in anii '60.” 
 Din istoria mai recenta il amintesc pe Eminem care avut modul de a se remarca in 2002 castigand Academy Awawrds la categoria Best Song pentru single-ul "Lose yourself".Filmul sau,"8 Mile",obtine un succes enorm mondial,iar sountrack-ul filmului il lanseaza oficial si pe noul next-star 50 Cent cu piesa "Wanksta".Primuyl protejator al lui 50 Cent a fost Jam Master Jay,asasinat de un necunoscut la iesirea din studiou cateva luni mai devreme de cunostinta dintre Eminem si 50 Cent.De regula,cu cat erau mai periculosi,mai misteriosi rapperii,cu atat deveneau mai carismatici,ceea ce si s-a intamplat cu 50 Cent.In 2003,dupa cateva mixtape-uri proprii, el lanseaza albumul de debut "Get rich or die tryin'" produs de Eminem si Dr. Dre ce a avut un succes enorm,vanzarile fiind de ateva milioane de copii si la nivel mondial,datorita mass-mediei.In scurt timp,50 Cent si G-Unit,trupa sa proaspat creata au devenit importanti si au avut un succes continuu sub protectia de la Interscope Records.In 2004 Kanye West lanseaza "The college dropout",un album ce are mare succes datorita textelor reusite sia melodiilor facute pe baza pieselor soul vechi.Aceasta lansare,declaratia lui Jay-Z ca se retrage din rap. 
 Dar bineinteles nu ii uitam nici pe raperi de la noi unde acest gen de muzică îşi începe ascensiunea în ţara noastra in anii '90, mai precis începand cu anul 1994 când trupa RACLA scoate pe piaţa românească primul album de rap fiind urmaţi de trupa Paraziţii şi La Familia. În general, mesajele transmise de către raperii români acoperă o mare parte din problemele României de atunci si de astăzi. Fanii nu au ezitat să apară, casele de discuri având vanzări peste aşteptări. În ziua de azi rap'ul românesc se ridică la standarde destul de inalte, având beat'uri foarte originale care pot detrona multe trupe de renume. Ingeniozitatea românilor, a dus la colaborări între trupele româneşti şi cele din străinatate. Paraziţii (prima trupa de rap din România ce apare pe soundtrack'ul unui film, cu drepturi plătite de autor), reiese a fi cea mai de succes trupă de rap din România, având până în prezent multe feat'uri cu rap'eri cunoscuţi de la noi din ţară (Bitza, Raku, Guess Who, Spike, Anonim,Sisu ,Puya si multi altii. 
 Asa ca dupa aceasta scurta isorioara a ceea ce inseamna Rap la noi si in lume o sa continuu seria de postari MSO Production cu partea 3. In acest episod am placerea sa va prezint un viitor artist de rap.  
 Acesta vine din Onesti, cu nume de scena Edik si este un tanar de numai 18 ani, singur de la 14 ani, cu parintii plecati prin strainatate, asa cum fac multi, pentru a le asigura copiilor un viitor mai bun. Cu vise si planuri mari de viitor ce cu siguranta cu multa ”dedicatie si vointa se pot face multe” asa cum ne declara chiar el. Iar cu mult curaj si daruire va ajunge intr-o zi tot mai sus.
Prima sa piesa asa cum declara chiar el ”Pai prima piesa a fost inregistrata la un prieten , nu avea nume , nu avea nici refren ... avea niste versuri de cacat "bine , mine " , sincer nici nu era o piesa erau doat 20 de linii cam asa” Insa a facut totul cu pasiune si dupa ce ascultandu-l pe tovarasul sau BomBa a incercat sa puna pe foaie cateva versuri. Si astfel dupa un prim asa-zis spectacol intr-un pub de ziua unui tovaras de-al sau a prinde din ce in ce mai mult curaj. Si fara sa se lase influientat de capriciile timpului, anturaje neprevazute, creste pe zi ce trece perfectionandu-se, iar cu ajutorul unui om ca MaSaO, de o mare valoare, pentru care tot respectul, cu siguranta va deveni o voce de ascultat.
Astfel astazi am placerea sa va propun spre ascultare cea mai noua piesa in interpretarea Edik si BomBa, 2000 de lovituri. Este o piesa despre viata pur si simplu. Dar mai bine va las sa ascultati piesa si astept parerile voastre mai jos in comentarii ori pe pagina oficiala de Facebook aici. Iar daca credeti ca merita un like si un share sa afle si prietenii.

Comentarii

Trimiteți un comentariu