ControversaSpecial: Povestea mea, Impreuna mai puternici

   Salutare blognatiune si bine ati venit in casa mea virtuala. In primele randuri o sa tin sa va multumesc enorm, in mod special unui tanar adolescent cu un suflet si un talent remarcabil, Andrei Asavei, multumesc si tot respectul ce se cuvine pentru ca ai facut ca acest mic blog sa ajunga la cat mai multi. Va respect pe toti in egala masura de aceea am hotarat ca aceasta postare sa fie una mai speciala, de multumire. Asa cum am mai scris pe alte bloguri personale, chiar si aici daca nu ma insel, imi fac singur o parere despre ceea ce vreau sa scriu. Daca la inceputurile mele in mediul online tot pe acest blog, insa sub o alta denumire incercam sa postez diferite chestii doar de dragul de a fi, de ceva timp insa, am incercat sa creez ceva personal asa cum simpt. Daca prinde, asta decideti doar voi, cei ce imi treceti pragul. Fac asta pentru ca e o placere, un hobby de cand eram mai copil, poate un pic mai mic ca varsta acestui tanar talent al zilelor de azi. Este important sa crezi in tine in tot ceea ce faci si sa traiesti clipa in prezent.
  Asadar in aceasta postare pentru ca mai sus am amintit de istoria acestei casa virtuale o sa continuu in aceasi masura si o sa va povestesc ceva ce de curand am scris si pe un alt blog, manastireacasinonline.tk, Se refera la acea parte a mea de a recicla, voluntariat si protectia mediului.
 Asa cum stim, pentru a trai si respira un aer curat, fiecare dintre noi trebuie sa avem grija de mediul inconjurator. Si aici ma refer la a respecta fiecare centimetru de pamant ca pe propriul nostru corp. Asa cum e normal sa ne tratam la medic, asa trebuie sa tratam si tot ceea ce respiram.
 Mediul, in general precizat aici ca mediul înconjurător sau mediul ambiant, este o noțiune care se referă la totalitatea condițiilor naturale de pe Pământ sau dintr-o regiune a sa, în care evoluează ființele sau lucrurile. Dintre aceste condiții fac parte atmosferatemperaturaluminareliefulapasolul etc., precum și celelalte ființe vii. Mediul are un rol foarte important în procesul evoluției ființelor vii, care, la rândul lor, sunt un factor de transformare a mediului. 
Terra ca planeta in Univers s-a format in urma cu 4,57 miliarde de ani, fiind singura pana acum in ciuda descoperirilor din ultimii ani care este acoperita cu circa 70,8% apa, de aceea este si numita planeta albastr.  Pamantul, numit si Terra, este a treia planeta dupa distanta fata de soare si a cincea ca marime din sistemul solar. 
 Sanatatea fiecarui om este influentata de sanatatea mediului, iar fiecare om afecteaza mediul in care traieste. Starea mediului inconjurator este pe an ce trece tot mai ingrijoratoare: 
- spatiile impadurite dispar pe zi ce trece, 
- desertul se extinde, 
- solurile agricole se degradeaza, 
- stratul de ozon este mai subtire, 
- numeroase specii de plante si animale au disparut, 
- efectul de sera se accentueaza. 
 Cu cat tarile se dezvolta mai mult cu atat cu atat cresc si cantitatile de deseuri si poluanti, consuma cantitati mari de energie si resurse naturale. Impactul pe care acestea le au fata de mediul natural este puternic distructiv. Se remarca astfel existent unei proportionalitati inverse intre nivelul de industrializare si starea mediului inconjurator. 
  Pe langa toate tarile Europene, Romania este cea mai slaba tara in materie de reciclat. Doar 1% din intreg volumul de deseuri pe care le producem sunt reciclate, restul ajung la groapa de gunoi. 
 Se incearca a se ceea conditii de reciclare insa din pacate nu poti schimba o mentalitate, dar putem contribui impreuna la un pamant sanatos. O Romanie sanatoasa e Romanie  curata. 
 Si pentru ca traiesc intr-o zona in care exista un  potential turistic remarcabil, datorita imensitatii si splenorii de verdeata, pe langa obiective turistice zonale, este si un paradis verde de padure. Un paradis ce incetul cu incetul se va transforma in iad, datorita defrisarilor din zona. Si aici ar fi multe de vorbit. 
 S-a ajuns ca hotilor sa nu le mai fie teama de lege, acestia fiind maina in mana cu padurari platiti sa apere copacii. Si ce este mai rau, e faptul ca legaturile sunt de la sistem comandate. Desi la prima vedere pare ilegal, totusi e legal. ciudata conjunctura nu? 

zeci de hectare de padure sunt taiate zi de zi.
La sfarsitul acestui articol va las un video despre aceste taieri ilegale de paduri.











Si reveniind la subiectul reciclarilor, la polul opus al celei mai educate tari in materie, se află Belgia, care reciclează 94%
Anual, până în 2013, obiectivele de colectare selectivă și reciclarea a deșeurilor din ambalaje pe care le are România cresc gradual, până ajung la standardele europene. Obiectivul de valorificare prin reciclare al României crescand de la 38% în 2009, 42% în 2010 și 46% în 2011. În anul 2010, obiectivele de reciclare a hârtiei sunt la 60%, a plasticului 14%, a sticlei la 44% și a metalelor la 50%. Dacă România ratează țintele de valorificare și reciclare pe care le riscă, amenzi de 200.000 de euro pe zi, pentru fiecare obiectiv neîndeplinit
Inca din anul 2005, statul român este obligat de legislația europeană să recicleze un anumit procent din cantitățile de deșeuri provenite din ambalaje.
Reciclarea gunoaielor conteaza atat pentreu noi dar si atat pentru tara.
 Asa ca haideti impreuna sa fim mai puternici, Oamenii de știință ne avertizeaza ca schimbarile climatice ar putea accelera dincolo de controlul nostru, amenințând-ne supravietuirea și tot ceea ce ne place. Păstrați creșterea temperaturii globale sub nivelul inacceptabil de periculos de 2 grade C, prin eliminarea treptată a poluării de carbon la zero. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să se creeze urgent acorduri realiste globale, naționale și locale, pentru a schimba rapid societățile și economiile noastre la 100% energie curată până în 2050. Cu sprijinul Avaaz.org si a unui intreg glob, putem economisi, iar acum este momentul nostru de a acționa. Dar pentru a schimba totul, avem nevoie de toată lumea. Alăturate si semneaza si tu petitia aici
 In 2015 milioane dintre noi au reușit să încline balanța în lupta contra schimbărilor climatice, crescând valoarea politică a acestei tematici. A fost magic. La fel de impresionant ca gestul miilor dintre noi care au făcut un pas în față și au fost gata să își riște viața în prima linie a luptei contra Ebola. Politicienii, presa și cetățenii spun același lucru: aducem speranță. 
 Iar speranța e lucrul de care lumea are acum cea mai mare nevoie.Speranța schimbă totul. 
Această speranță și această comunitate minunată sunt posibile doar datorită unui număr mic de membri, care s-au oferit să doneze o mică sumă pentru acoperirea cheltuielilor noastre operaționale. dacă vreți să ne susțineți munca în 2015, o puteți face acum, cu o donație care ne va ajuta să ne ridicăm la înălțimea momentului. 



Comentarii