CNS-Special: Sarbatori fericite + single nou Vama - Declar pierduta tara

  Salutare blognatiune, la multi ani romani si fiti voi fericiti. Cu aceasta urare imi permit sa incep aceasta postare. Si pentru ca de Ziua Nationala, Mos Nicolaie nu am pus nimic, pentru ca sa fiu sincer a fost pentru prima data de cand am acest blog cand nu am avut idei ce sa scriu. Sa zic de ziua nationala, nu am avut ce, datorita faptului ca si asa era plin facebook-ul de atatia romani patrioti, de ce mi-a adus mosul, ca sa fac si o gluma, sau sa va povestesc cum se dau legi in Romania. Ei bine am preferat sa nu scriu atunci si sa va povestesc acum mai multe.
 Asadar sa incepem.
  "Ziua națională a României a fost, între anii 1866-1947, ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989 ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituția României din 1991, articolul 12, alineatul 2." E ziua in care cu totii ar trebui sa fim mai uniti, mai buni si mai cu dor de meleagurile stramosesti. Ar trebui sa traim asa cum simtim, adica Romaneste. Nu nici o demonstratie de patriotism din partea mea prin acest articol, ci doar o simpla remarca pe care o fac celor ce inca mai traiesc aici, dar si celor ce au plecat pentru un trai mai bun. si tot odata e si un indemn pentru acestia din urma pentru a se intoarce acasa. Sa ne luam tara inapoi, cum spunea cineva. Dar mai bine il las pe Tudor Chirila sa va spuna mai multe in cel mai nou single difuzat in premiera la Vocea Romaniei. O piesa cu un puternic mesaj. Asadar cu amabilitatea celor de la "VamaMusic" canalul lor oficial de YouTube, unde va invit sa le dati un subscribe, sa vizionam clipul si mai discutam dupa cu ormatorul subiect propus pentru acest blog. 



  In continuare ramanand in aceiasi zona a patriotismului national o sa va spun o parere personala despre acei romani care abundand de atata patriotism au vrut si ei sa aiba tricolorul acasa, Ce au zis ca tot e zi nationala si coada la ciolan; ia hai "mamica" sa ne luam si cate 20 de metri de asta ca cine stie ce vremuri mai apucam. Daca le mai apuca fireste. Acei oameni care azi traiesc si dupa spinarea noastra si in loc sa stea acasa la gura sobei sau sa priveasca linistiti la viitorul acestei tari si asa dusa, ei insa aleg sa se inghesuie pe romaneste pentru ceva ce nu e a lor.
La Iași, de exemplu, unii dintre cei veniți la manifestația din centru s-au apucat să smulgă panglicile tricolore, drapelele și ornamentele din copaci (Piaţa Unirii din Iaşi a fost împodobită cu 600 de metri de bandă tricoloră şi cu peste 400 de steaguri). Scenele sunt incredibile, filmate de jurnaliștii aflați la fața locului. Oamenii trag de panglici, le rup și le-mpart ca pe-o pradă, unii chiar încearcă să le smulgă din mâinile jandarmilor, care sunt și ei complet dezorientați de ce se petrece.
  Ori poate "saraci" de ei abia s-au trezit buimaci de somn din vrun cosmar din acela comunist, cand se inbulzeau la acele cozi. Asa ca am un mesaj pentru acei Ieseni, Tataie, Mamaie acela nu e de mancare.
  Dar un peste alta daca unii cetateni sunt asa cum sunt ce sa mai zicem de cei pe care i-am pus sa ne reprezinte cica, ei de fapt isi reprezinta interesele. Dand legi care mai de care mai ciudate si pe interese. Asa se face ca in urma cu cateva zile tot internetul si parte din canalele tv au anuntat ca;
stimatii nostri parlamentari au adoptat o noua lege pentru cainii de la stana.
 "Parlamentarii au decis ca numarul cainilor de la o stana sa fie stabilit prin lege. Astfel, ciobanii de la ses au voie sa tina doar un caine, la deal doi si la munte cel mult trei, potrivit textului de act normativ.
 Potrivit Legii vanatorii si a protectiei fondului cinegetic, se interzice "permiterea turmelor si cirezilor de catre caini insotitori al caror numar este mai mare de trei in zona de munte, de doi in zona de deal si de unu la campie; in acest numar se includ si cainii care asigura paza stanei".
Incalcarea dispozitiilor prevazute constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei. " citeaza ziare.com 
Legea vanatorii si protectiei fondului cinegetic a fost facuta dupa ce vanatorii au reclamat ca acesti caini folositi pentru paza turmelor omoara iepuri si caprioare.
Respectiva lege a fost promulgata prin decret in 8 noiembrie 2006 la initiativa Guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu.
 Oare acesti oameni chiar isi bat joc de noi?   Ciobanii sunt foarte nemultumiti de aceasta lege si spun ca nu vor putea pazi 600 de oi si se pare ca se va lasa cu proteste ale acestora. 
  Si pe final ca o concluzie personala, cred ca atat timp cat ii vom tolera si vom fi usor de manipulat, ei isi vor vedea de interesele lor. Atat timp cat vom alege galeata in deprimentul muncii, atat timp cat preferam acei bani nemunciti in loc sa muncim un ban cinstit. Asa cum sunt satenii dintr-un sat din Botosani, care chiar si la insistentele primariei sa ii trimita la munca, ei alegand barurile si ajutorul dat de institutia statului prin primarii, asa sunt mare parte din romani.
 Daca nici durerea, nici indiferenta nu ne uneste, atunci chiar ca suntem o tara pierduta. Macar in al 25-lea ceas sa ne trezim. Pace

Comentarii