CNS-Special: Nane - 911 (videoclip oficial)

 Salutare si bine ati venit in casa virtuala Controversa. Va multumesc ca ati ajuns pe aici, astfel imi aratati ca respectati ceea ce incerc sa creez. Daca vreti sa aflati mai multe va invit sa va Abonati si poate imi lasati si parerile mai jos in comentarii.
 Asadar dupa aceasta scurta introducere iata ca am revenit cu informatii proaspete despre cel mai nou videoclip, Nane. Mai intai o scurta istorioara.
  Cu siguranta stiti de acum cine este Stefan Avram Cherescu(Nane). Un tanar nascut la un an dupa asa numita schimbare politica a Romaniei, care dupa parerea mea nu se poate numi Revolutie, dar nu despre asta vorbim aici si acum. Asa ca, intr-un oras sarac, de la granita cu Serbia, din Orsova in 1991 s-a nascut el, un tanar artist, baiat cu cheia la gat, in fata blocului. Cu o istorie si un parcurs regretabil dar si remarcabil, despre care nu cred ca e cazul sa o spun in detaliu aici, fiindca multi stiu despre ce a fost vorba atunci.
 A inceput sa isi spuna povestea prin rime inca din primii ani de scoala. A vrut in totdeauna sa-si uimeasca "mentorii", sa iasa in fata, aceasta costandu-l scum, iar de la normalitate la delicventa nu a fost decat un pas. In 2006 a fost cercetat penal pentru detinere, consum si trafic de stupefiante (canabis), impreuna cu "Baietii de acasa". Problemele pe care singur le-a creat din frageda varsta, la maturizat mult prea devreme, neregasinduse printre tinerii de varsta sa. Umbland "cu cine nu trebuia", nu de putine ori si-a petrecut noptile prin sectiile de politie.
  Și-a descoperit pasiunea pentru scris versuri încă din clasele primare, când a început să participe în diferite concursuri de poezie, organizate de școli. Ceva mai târziu, avea să ia contact cu muzica rap, rămânând profund impresionat de mesajul direct, libertatea de exprimare și atitudinea artiștilor anilor ’90. Părinții săi, fiind consumatori înrăiți de muzică, urmau să-i formeze “tânărului Nane” o viziune foarte largă asupra acestei arte. A crescut pe ritmurile Ace of Base, Giuffria, AC/DC, Eiffel 65, 2pac, Billy Idol, Metallica, Skunk Anasie, Yossou N’Dour, Sting și a altor numeroși artiști. Datorită acestui fapt, găsim pe piesele sale diferite infulențe din genuri muzicale foarte îndepărtate de cultura hip-hop, sound-ul său fiind mereu fresh, inovator și fără limite.
 Povestile sale de viata i-au fost mereu sursa de inspiratie, transpuse in rime. Din lipsa banilor, caci venea dintr-o familie modesta, s-a tinut departe de microfon. Dar intr-o zi soarta i-a suras.
  Este considerat de multi, unul dintre cei mai "pe pula lui" rapperi ai undergroundului din zona de sud-vest a Romaniei. Pune pe rime o realitate de zi cu zi a omului, atingand inimile oamenilor simpli. “Muzica mea e pentru oamenii simpli, exact ca mine. Nici nu vroiam s-ajunga in alta parte” 
Primele trei piese ale sale, insa nu l-au descurajat datorita faptului ca nu au avut succesul asteptat, ci dinpotriva, l-au ambitionat si mai mult, dandu-i inspiratie. Apela mereu la cunostinte pentru a avea acces la un microfon, presat mereu de timp a asteptat acea clipa in care, cu mari sacrificii a reusit sa aiba propriile "scule de tras" muzica. 
 Prima sa aparitie a fost pe plan local remarcanduse cu piesa "Bun venit in Orsova", un extras dupa primul sau mixtape "Pagini din jurnal" din 2007. Iar la inceputul lui 2008 s-a bucurat de un real succes national, datorita autopromovarii pe internet cu o gama larga de piese



A urmat un videoclip despre clasa politica din Romania unde un pusti de doar 16 ani ii critica dur. "Nu le pasa" 



 Mesajul mult prea direct, iar subiectele uneori banale, insa puse bine pe "bit", au fost mai importante decat negativele care nu-i apartineau. Penrtu aceasta a fost criticat de multi. Insa Nane le-a raspuns, cum altfel decat cu o piesa pe masura "Ganduri la miezul noptii" si videclipul  "Definitia unui mixtape" Prin mixtape-urile mele de pana acum nu am urmarit promovarea unui eventual viitor album, ci doar promovarea mea ca artist. 
N-as vrea sa se inteleaga faptul ca pe un mixtape trebuie sa apara obligatoriu doar negative imprumutate; cine nu cunoaste termenul sa caute pe internet explicatia” a declarat chiar el. Acesta bucuranduse de un real succes.
Au urmat, materiale discografice promovate intens pe internet, mixtape-urile “Pagini din jurnal” și “NANEmernic”, "San Orsova". Mai apoi mixtape-ul “De-ale mele”, material ce avea să găzduiască numeroase piese care l-au consacrat, dar și primele colaborări ale lui Nane (Boogie, Skizzo Skillz, The Mosh, Leasă Dragoș).



   Ȋn 2009 au urmat primii pași în construirea primelor materiale 100% originale, sub producția lui DeeJayGruv sau Nicalai (aka DJ Swamp, ex membru B.U.G. Mafia). Tot în același an a lansat “Ca o stea”, piesă ce a strâns aproape 2 milioane de vizualizari într-un timp foarte scurt și totodată, a anunțat mixtape-ul “Relaxo”.
Ȋn 2010 a lansat single-uri precum “Știi ce zic”, “Tricolori”, “Magic” și videoclipul piesei “Ăsta-s io”, colaborând cu producători ca: Midiots, Diablo sau Nicalai.
Anul 2011 a fost unul plin, lansând nu mai puțin de 3 videoclipuri (“Mulțumim!”, “Atitudine” și “Otis”), numeroase single-uri, și mixtape-ul “Motivație – mixat de DJ Undoo”.
Ȋn 2012 a lansat deja câteva videoclipuri (“Plec”, “Toast”) și numeroase single-uri (“Falsă”, “Plec”, “Toast”, “Păsărici călătoare”). A anunțat că lucrează în paralel la 2 proiecte: un material împreună cu Doddy (“Memento Mori”) și un material solo al cărui nume nu l-a divulgat încă.
A colaborat cu nume precum: Skizzo Skillz, The Mosh, Leasă Dragoș, DeeJayGruv, Nicalai (DJ Swamp), Doddy, Bad News Brown, Cabron, RACFM (Oprea Matei), DJ Undoo, Karie, Zhao, Drei Ros, Mo-Man, Criss Blaziny, Exo, Ruxandra Bar, Hashoo, Lu-K, AFO (Aforic).
Pe partea de producție a colaborat cu: Boogie, Midiots, Diablo, Oprea Matei, Karie, Adrian Sînă, CPR Productions, Dallas, EuroStarz, The Unbeatables.
 Asadar astazi in 2016 prin OkapiSoundOfficial iata ca, Nane, lanseaza un nou videoclip "911" al doilea single dupa albumul "Plecat de acasa", pe care va las sa il vizionati si va astept parerile in sectiunea de comentarii. Play



Surse: wikipedia.org si bestmusic.ro

Comentarii