CNS Special: Top CNS - 5+5 Meserii profitabile #2


   Salutare controversistilor si bine v-am regasit, aici casa virtual, Controversa blog. Va poftesc in interior la cateva randuri sper eu interesante. Inca de la inceput va las aceasta recomandare  sa va abonati la acest blog, chiar acolo in dreapta, pentru a fi primii care afla si dau de veste mai departe, parerile Controversa blog. Pentru aceasta si nu numai, va multumesc cu respect.
 Si in continuare daca am trecut si de pragul introducerii clasice de acum, pe acest blog, va propun un alt episod din seria TOP-CNS, topul ce nu il stiai poate. Locul unde voi incerca sa va prezint un podium al celor mai interesante chestii pe care le poti gasi pe net si nu numai.
 Asadar in acest al doilea episod, iata, 5 meserii + bonus, pe care multii tineri nu cred ca le stiu si daca da nu le dau asa mare importanta. Poate si pentru ca impica ceva mai multa „bataie de cap” cum ii zic eu. Daca vreti sa ma contraziceti ori sa lasati alte propuneri, o puteti face in sectiunea de comentarii de mai jos. De fapt chiar va rog sa o faceti. De ce spun bataie de cap? Deoarece sunt cateva meserii care tineretul nu prea se inghesuie sa le practice. Si acum o sa ziceti ca nu se arunca pe ele pentru ca unii nu cred ca le pot aduce venituri frumusele, iar altii fie din prea multa comoditate ori plictiseala, sa-i zic asa nu vor. Pentru ca in ultima vreme romanul a deprins aceasta lene de a muncii, incurajati fiind si de sistem. Dar asta e poate o alta poveste. Asa ca in cateva randuri am sa va prezint un top al meseriilor ce necesita ceva mai multe studii si un top al meseriilor bine platite, dar putin cunoscute, pentru ca unii o considera nu neaparat munca de jos, dar prost platita la noi. Ca o paranteza cele din prima serie le-am ales pe baza unor cautari pe site-urile de specialitate. Asa ca sa zicem ca ar fi un clasament mai oficial.
 Dar sa incepem cu prima categorie pentru cei mai cu studii superioare.  Asadar
  1. daca ai vedere buna, memorie buna, gandire rapida, abilitati de a lua rapid decizii corecte, daca stii fluent limba engleza, lucrezi bine cu cifrele si ai capacitatea de a indeplini simultan mai multe sarcini, atunci ai cateva dintre abilitatile necesare pentru a deveni controlor de trafic aerian. Salariul unui controlor de trafic aerian cu experienta poate sa ajunga si la 5.000 de euro pe luna.
  2. Meseria care face parte din categoria personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea. Grefierul intocmeste numeroase acte procedurale, contribuind la solutionarea cauzelor aflate pe rolul instantelor judecatoresti. Un absolvent al Scolii Nationale de Grefieri, grefier cu studii superioare juridice, repartizat la o judecatorie sau parchet de pe langa judecatorie, are, la debutul in profesie, un salariu net de aproximativ 2.200 lei, iar un prim-grefier de la o curte de apel sau parchet de pe langa curtea de apel poate avea un salariu net de aproximativ 4.000 lei.
  3. Specialistul in topografie, ramura a geodeziei, se ocupa cu efectuarea de masuratori topografice, realizeaza atat planuri si harti, cat si documentatia necesara pentru intabularea cladirilor. Topograful isi desfasoara intreaga activitate atat pe teren, cat si la birou, folosindu-se de aparatura de specialitate, precum o statie totala, tedolit sau o nivela. Topografia este un domeniu pentru persoanele mai putin sedentare si care sunt deschise unei munci mai putin redundante. Pentru a deveni inginer topograf, puteti urma o facultate de constructii sau de geodezie, unde pot fi insu­si­te cunostinte din mai multe dis­ci­pline. De exemplu, la Facultatea de Geodezie din ca­drul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucu­resti puteti invata despre reprezentarea geometrica a suprafetei topografice, desenul cartografic, instrumentele si metodele de masurare specifice, bazele masuratorilor ingineresti sau despre organizarea teritoriului. Salariul porneste de la 2.000 de lei.
   4. Aparatura medicala este foarte scumpa, la fel si mentenanta si reparatia ei. O cariera in domeniu poate fi extrem de banoasa, daca esti priceput. Salariul unui Inginer tehnicien aparatura medicala poate ajunge la 3.000 lei net. Universitatea Politehnica Bucuresti a infiintat in 2010 o sectie de Inginerie Medicala pentru a le veni in ajutor tinerilor care isi doresc sa urmeze aceasta meserie.
   5.  Auditul este o meserie in care salariul ajunge usor la 1.000 de euro. Auditorii interni sunt recrutati, in general, in ultimele luni inainte de terminarea facultatii, sau imediat dupa. In banci, de exemplu, departamentul de audit este o pepiniera pentru managerii de banca. Aproximativ 80% dintre managerii de top din banci provin de la departamentul de audit. Auditorul intern este cel care apreciaza daca firma se comporta cu responsabilitate in relatiile sale cu ceilalti membri ai comunitatii. El este singurul specialist dintr-o companie care poate face analize in toate domeniile si ajuta consiliul de administratie sa-si faca o imagine corecta asupra intregii afaceri. In Romania, exista aproximativ zece mii de auditori interni. Profesia este inca la inceput de drum, deoarece nu a fost perfectat cadrul legislativ de functionare decat pentru institutiile publice.
 Si acum iata potrivit unui studiu SUA, americanii care vor să câştige salarii foarte mari nu trebuie neapărat să devină medici sau avocaţi. Ei au la dispoziţie tot felul de job-uri bine plătite şi cu totul neobişnuite. Ele de fapt sunt mai multe, isa am ales 5 dintre ele care cred ca s-ar potrivi Romaniei si totodata mi s-a parut si interesant de neobisnuite.

  1.     Tehnician pentru muniţii neexplodate (distrugerea bombelor neexplodate) - 150.000 de dolari
  2.  Jucător profesionist de jocuri video - 50.000 de dolari 
  3. Degustător de îngheţată - 60.000 de dolari
  4.   Autor de integrame - 70.000 de dolari 
  5.   Somelier (expert în vinuri) - 51.000 de dolari 

 Ultima chiar mi se pare ca este bine platita la noi.
 Iar ca bonus 1 ar fi: 6.  Hacker - 140.000 de dolari
Si bonus 2: 7. Stilist alimentar (aranjarea mâncărurilor pe farfurii pentru şedinţe foto şi reclame) platit cu 77.000 de dolari  si  Designer şi stilist de materiale vegetale pentru platourile de filmare platit cu 84.000 de dolari
Si cam acesta a fost si parte a doua din seria TOP-CNS, un top ce nu il stiai. Daca si voi aveti idee de alte astfel de topuri interesante lasati-le in sectiunea de coment si cu siguranta o sa ma documentez. Sper ca au fost informatii destul de interesante si v-am trezit interesul si curiozitatea pentru urmatoarele top-uri CNS.
  Asadar daca ati ajuns pana aici inseamna ca m-ati urmarit. Pentru aceasta va respect, multumesc de vizita si in speranta ca v-ati abonat, va astept la urmatoarele postari cu alte propuneri.
  Iar ca o avampremiera la ce va orma in aceasta serie de TOP-CNS, urmeaza 5 locuri interesante din Romania.

Comentarii