CNSspecial: religia si astrologia plus saptamana 14-20 noiembrie de AstroSkat

   Salut controversistilor si bine v-am regasit din nou aici in casa mea vituala "Controversa". Stiu ca vin dupa o pauza cam luuuunga, insa ce sa ii faci cand incerci sa le imparti pe toate. Asa e cand nu am si eu bafta sa formez o echipa de redactori pentru celelalte bloguri. Dar asta e nu cred ca e momentul aici sa ma plang pe aici asa ca o sa intru incetisor in subiect. Asadar nu sunt eu in clarvazator, dar am o colaboratoare ce le spune destul de bine exact asa cum sta scris in stele. Pentru ca inca din cele mai vechi timpuri oamenii se orientau si isi faceau viata in functie de pozitiile planetelor, iata ca si astazi, unii isi fac viata pe baza astrala. Acest fenomen nu trebuie sa fie nicicum asociat cu ideea de noi dogme. Daca unii cred ca a crede in astre este mai presus de Dumnezeu, fac o mare greseala. Pentru ca orice s-ar spune astrologia este o stiinta ce completeaza docmele religioase. In vremurile stravechi acestia erau considerati vrajitori fiind multi dintre ei arsi pe rug. Aceasta fiind o pedeapsa capitala in acele timpuri. Toate acestea fiind facute chiar de biserica acelor vremuri. Acesta fiind un capitol rusinos din istoria bisericii din evul mediu. Era o practica de tortura aplicata "vrajitoarelor" dupa un proces laborios. In Evul Mediu s-a iscat o isterie generală, întreţinută de Biserica, care i-a facut pe oameni să le considere pe femei oricând capabile de acte de vrăjitorie sau că şi-ar fi vândut sufletul lui Satan pentru a submina societatea creştină.
  Şi în Transilvania au avut loc procese ale vrăjitoarelor. Primul care a instituit acest lucru a fost principele Mihai I Apafi. Astfel, primele procese de vrăjitoare s-au derulat în secolul XVI-lea, 25 dintre ele petrecându-se în orașele Cluj și Dej. Unul din cele mai lungi procese transilvănene s-a dezbătut la Sibiu, şi datează din anul 1718 şi se întinde pe o perioadă de peste trei ani. În anul 1730 Tóth Borka din localitatea Sarollyan a fost condamnată la moarte şi arsă pe rug la Carei, iar în anul 1745 vrăjitoarele Rekettye Pila și Varga Anna din comuna Csaszló, au fost interogate și supuse la chinuri groaznice, condamnate la moarte și arse pe rug în oraș. Procesele vrăjitoarelor pe teritoriul Transilvaniei au fost interzise în 1768 de împărăteasa Maria Terezia. Unele surse sustin că, în timpul veacurilor de persecuţii religioase, nu mai puţin de nouă milioane de femei au fost ucise ca vrăjitoare, cifră cu mult mai mare decât Holocaustul. În aceeaşi perioadă au murit şi aproximativ 40.000 de bărbaţi acuzaţi de aceleaşi practici. Mai multe gasiti aici. Am spus toate astea fiinca unii confunda si critica previziunile astrologice cu ceea ce am spus mai sus. Acestea din urma fiind doar interpretari facute de experti in astrologie.
  Si dupa o introducere oarecum cam dura sa trecem in zilele noastre si mai jos va ofer cateva viziuni astrale despre efectele lunii pline pentru saptamana 14-20 noiembrie "formate pe axa Taur-Scorpion, perioada importanta cu atat mai mult cu cat legatura dintre Luna Plina si Pluto confera forta,renastere si regenerare, putere de transformare si reinnoire de relatii…pentru ca  da, Luna Plina activeaza o axa a parteneriatelor si asocierilor. Se vor clarifica sentimentele fata de altii si,in functie de asta,se vor stabili prioritati. " ne transmite astrologul colaborator AstroSkat Care continua "Semnul Taur va fi accentuat de energiile zilei de 14, mai ales ca ascendentul hartii momentului fazei lunare este tot in Taur. Guvernatoarea semnului,Venus,se va afla intr-o casa a educatiei si informatiei superioare, a ideilor si filozofiilor de viata, dar si a relatiilor de peste hotare. Se anunta deci experiente care inchid un drum sau il trec la o etapa superioara, poate in urma unor lupte de putere, de intrebari puse asupra cine sa detina controlul intr-o anumita situatie. Nu-I exclus ca multe sa fie legate de bani, pentru ca si Taurul ca semn, dar si Scorpionul unde se afla Soarele, sunt actori importanti pe zona financiara.
  Exista totusi 2 aspecte subtile, minore  dar cu importanta majora in evenimente, si anume, prezenta Lunii Negre, Lilith, langa Soare,si incompatibilitatea legaturii Uranus-Soare. Despre Lilith,despre  tendintele ei deja se stie ca sunt ademenitoare, inselatoare. Niciodata ofertele ei nu sunt gratuite caci va avea ea grija sa isi ia inapoi rasplata cu varf si indesat. Cat despre inconjunctia Soare-Uranus , ea va veni probabil cu efecte perturbatoare ce apar in urma unor surprize legate de ceva din trecut…banuiesc eu ca aceste surprize ne vor obliga sa actionam si sa luam atitudine transanta in privinta relatiilor sau a cheltuielilor ori castigurilor.
  Sextilul dintre Mercur si Marte, el se implineste marti si ascute mintea, ascute limba , iesind la rampa cu un spirit de competitie, daca nu chiar cu un strigat de lupta. Directionati insa aceasta frumoasa energie spre ceva util si productiv, fara a va lansa in barfe si scandaluri lipsite de tact, indiferent de partea cui va fi adevarul…de asta data chiar si adevarul spus brutal devine dureros….dar bineinteles ca cineva tot va trebui sa il spuna. Scopul si initiativa ca sa atingem acest punct sunt decisive.
  Socializarea va fi importanta, iar aceia care negociaza si isi apara ideile au castig..." Mai multe cititi pe blog aici
 Si cam acestea au fost previziunile pe saptamana ce a inceput, o saptamana astrala perfecte. 
 Si daca tot ati ajuns pana aici un share prietenilor, m-ar ajuta foarte mult, va multumesc.

Comentarii